уторак, 7. јул 2020.

Обавјештење ( старе фотографије и приче за књигу )

Поштовани земљаци , 

већ неколико година сакупљам податке и информације о нашем селу и нашим људима из села Калати и Островице , у нади да ће све те информације и текстови наћи  своје мјесто у једној малој монографији  која ће бити штампана , и која ће отети од заборава наше људе и наше село. 
Замолио би вас све који посједујете старе фотографије ( особа , личне  , групне )  које би биле занимљиве за књигу , да ми просљедите . Исто тако замолио би вас  ако имате жељу да напишете неке занимљиве приче  које су везане за неше село и наше људе , исто тако да просљедите текстове , ја ћу све то врло радо прочитати. 

Само заједно можемо да успијемо у овој замисли , да и наше село и наше људе ставимо у незаборав , тако што ћемо написати књигу  о њима , и та књига ће остати нашим потомцима  у аманет. Наше село је то заслужило много раније , али ни сада није касно , мада сваким даном људи који су рођени у селу , нестају и генерације се смјењују , а с,тим и " извори " пресушују и тако остајемо без драгоцијених информација. 

Надам се вашој сарадњи.

На овај мејл можете да пошљете старе фотографије и текстове : mjokic0@gmail.com 

Милан Јокић 
 7.јул Бања Лука

Нема коментара:

Постави коментар

Наши преци , о Задушницама 2024.године

 Наши преци остали су да почивају у своме селу , на својој родној груди , на вјечној стражи , ми њихови потомци имамо обавезу да их обилазим...